Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak

Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı

Mail

Görev Yaptığı Hizmet Noktaları: Academic Hospital

Görev Yaptığı Bölümler: Kadın Hastalıkları ve Doğum Perinatoloji (Gebelik Bilimi)

Telefon Numarası: 444 0 353

Biyografi

• Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı
  • Dünya Perinatoloji Derneği Eski Yönetim Kurulu Üyesi
  • Uluslararası Perinatoloji Akademisi Daimi Üyesi
  • Fetus as a Patient Society Yönetim Kurulu Üyesi
  • Dünya Bilim ve Sanat Akademisi Üyesi / Eski Mütevelli Heyeti Üyesi
  • Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

24 Haziran 1965 yılında İstanbul’da doğdu. 1986 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakülte’sinden mezun oldu. 1987 yılında tıpta uzmanlık sınavını takiben Zeynep Kamil Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum ihtisasına başladı. 1990-1991 yıllarında St.Thomas’s Hastanesi/Londra’da ihtisas süresine sayılmak üzere çalıştı. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Doçent oldu. 2000-2001 yıllarında aralıklı olarak King’s College Hastanesi/Londra’da Perinatoloji üzerine çalışmalarda bulundu. King’s College Hastanesi, Londra’da Perinatoloji Uzmanlığı’nı aldı (2004). 2001 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Perinatoloji Ünitesini kurdu. Aynı yıl profesör oldu ve Başhekimlik görevine atandı. 2001-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde Başhekimlik görevinde bulundu. 2002-2006 yılları arasında Marmara Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevini sürdürdü. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı görevine 2002 yılında seçildi ve bu görevi iki dönem yaptı. Perinatoloji Bilim Dalı Başkanlığı görevini 2002-2012 yılları arasında sürdürdü.

Uluslararası dergilerde yayınlanmış 72, ulusal dergilerde yayınlanmış 105 adet makalesi, 11 adet yönettiği tamamlanmış asistan ihtisas tezi, 98 adet yurtdışı bildirisi olan Prof. Kavak, 68 kez dünyanın çeşitli ülkelerine perinatoloji ile ilgili uluslararası toplantılarda konuşma yapmak üzere davet edilmiştir. Kendisi birçok ulusal ve uluslararası bilimsel derginin yayın kurulunda görev yapmaktadır.

Prof Kavak, Perinatoloji konusundaki çalışmalarından dolayı Eylül 2005 tarihinde “Dünya Perinatoloji Derneği”       (World Association of Perinatology) Yönetim Kuruluna seçilen ve sekreterliğine atanan ilk ve tek Türk doktordur.

2007 Ekim ayında Kadın Doğum alanında en saygın kuruluşlardan “International Academy of Perinatal Medicine”a (Dünya Perinatoloji Akademisi’ne) üye seçilmiştir. Bu göreve getirilen ilk ve tek Türk doktordur. “Fetus as a Patient Society” yönetim kurulu üyesidir. Ana araştırma konusu 3D-4D ultrasonografinin gebelikte kullanılması ve gebelikte invaziv girişimler olan Prof. Kavak’ın bu konularda yurtdışında yayınlanmış 8 kitap bölüm yazarlığı ve tıp kitabı editörlüğü mevcuttur. Nisan 2007 tarihinde misafir profesör olarak ders vermek üzere New York Cornell Üniversitesi’ne davet edilmiştir. 2004 yılında Einstein ve Oppenheimer tarafından kurulan Dünya Bilim ve Sanat Akademisine (World Academy of Art and Science) üye,2008 yılında da Akademinin mütevelli heyetine üye seçilmiştir. Bu görevlere seçilen ilk Türk’tür.

16 Eylül 2017 tarihinde Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. İstanbul Kent Üniversitesi’nin aynı zamanda kurucu rektörü de olan Prof. Kavak, rektörlük görevini sürdürmektedir.

Prof. Kavak, 2000 yılı “Marmara Üniversitesi Üstün Başarı Ödülü”, 2001-2002-2004 yılları “Marmara Üniversitesi Teşvik Destek Ödülü”, 2002 yılı “Siyaset Dergisi Yılın Sağlık Ödülü”, 2004 yılı Kültür Üniversitesi “Yılın En Yürekli Kadını” ödülü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 2006 yılı Uluslararası Lions Dernekleri “Tıp Dalında Üstün Hizmet” ve 2006 yılı “Melvin Jones”, 2006 yılı Süleyman Demirel Üniversitesi “Topluma Katkı Ödülü”, 2006 yılı “Yılın Bilim Kadını Ödülü”, 2008 Hello Dergisi “Pırlanta Kalp Ödülü” ödüllerine sahiptir. Başkan Yardımcısı olduğu TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) 2006 yılı “TBMM Üstün Hizmet Ödülü”nü almaya hak kazanmıştır. 2007 yılı Ekim ayında Romanya Perinatoloji Derneği Onur Üyesi olarak seçilmiştir. 2008 yılı Lyons Klüpleri tarafından “Tıpta Üstünlük Hizmet Ödülü”nü almıştır. (8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle). 8 Mart 2008 tarihinde Milliyet Gazetesi tarafından Türkiye’nin en önemli 10 kadınından biri olarak gösterilmiştir. 8 Mart 2013 tarihinde İstanbul Lyons Klüpleri ve Samsun Sanayi Odası tarafından onur ödülüyle taltif edilmiştir. 8 Mart 2015’te Aysha Dergisi tarafından “Yılın Bilim Kadını Ödülü”nü almıştır.17 Şubat 2017’de Hindistan Bombay’de 4. Dünya Kadın Liderlik Kongre ve Zirvesi’nde ‘Woman Super Achiever Award’ (Süper Başarılı Kadın) ödülünü almış, Mart 2017’de Londra’da EBA (Europe Business Assembly) Oxford tarafından 2016 yılının En İyi Hastane ve En İyi Hastane Yöneticisi ödüllerini almaya layık görülmüştür. Çekmeköy 2023 Dergisi tarafından Nisan 2017’de Sosyal Farkındalık Onur Ödülünü almıştır. Temmuz 2017’de İsviçre Lucerne’de gerçekleşen Liderler Zirvesi’nde “Avrupa Kalite Ödülü”ne layık görülmüştür. Çekmeköy Belediyesi 15 Temmuz Temalı Kısa Film Yarışmasında Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanmıştır. Prof. Kavak Ekim 2017’de European Property Awards/Londra’da Academic Hospital adına “En iyi Hastane Mimarisi ve İç Mimarisi” ödüllerini almıştır. Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak 10 Aralık 2018 tarihinde Las Vegas, Amerika’da Ceasars Palace Hotel’de düzenlenen ESQR (European Society for Quality Research) ödül töreninde Academic Hospital adına “Best Quality Leadership Award 2018” ödülüne layık görülmüştür.