Tıpta Devrim Yaratan Işınlar

Alman bilim insanı Wilhelm ConradRöntgen’in 1895'te keşfettiği X ışınları, modern fiziğin başlangıcı sayılmasının yanı sıra tıbbın en geniş kapsamlı alanlarından biri olan Radyoloji biliminin de temellerini atmıştır. Röntgen’in 1895'te keşfetmesinin ardından X ışınları, uzun yıllar boyunca, vücudun içini görüntülemede tek yöntem olarak kalmıştır. Bu ışınların keşfiyle doğan doğan tıbbi radyoloji alanı, bilgisayarlı tomografinin, ultrasonografinin ve manyetik rezonans görüntüleme cihazlarının da icadıyla daha da güçlenmiştir. Tıpta devrim yaratan bu ışınlar, günümüzde de hastalıkların teşhis ve tedavisindeki en önemli araçlardır. 

 

Tüm Tıbbi Birimlere Destek Veren Alan: Radyoloji

X ışınlarının keşfiyle birlikte dijital röntgen, ultrason, CT taraması, PET taraması, MRI gibi birçok tarama yöntemi gelişmiştir. Ultrason dalgalarının tıp alanında kullanılmasıyla ultrasonografik tanıda yerini almıştır. Manyetik Rezonans görüntüleme günümüzde tanıda önemli bir araç haline gelmiştir. Hastalıkların tanısı bu görüntüleme yöntemleriyle doğrulanmaktadır. Tıp biliminin Radyoloji alanında kullanılan görüntüleme yöntemleri, hastalıkların tanı ve tedavilerinde en önemli araçlar olmaktadır. Radyoloji Bölümleri, hastanelerdeki diğer tüm tıbbi branşlara destek olmakta, hastalıkların erken teşhisinden tedavisine tüm süreçlerde birlikte çalışmaktadır. Tıbbi görüntüleme tekniklerindeki gelişmeler, günümüzde kanser başta olmak üzere hastalıkların daha hızlı teşhis edilmesine yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda daha az tıbbi müdahaleyi de mümkün kılmaktadır.

 

Academic Hospital Radyoloji Bölümü

Academic Hospital Radyoloji Bölümü, dalında uzman ve güçlü kadrosuyla tıptaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek hizmet vermektedir. Ekibimiz; alanında tecrübeli Radyoloji uzmanları, radyoloji teknikerleri, tıbbi raportör ve tıbbi sekreterlerden oluşmaktadır.

 

7/24 Anında Görüntüleme

Academic Hospital Radyoloji Bölümü’nde; filmsiz radyoloji ile tüm tetkikler anında doktorunuzun bilgisayarında görüntülenebilmektedir. Ayrıca yaygın olarak kullanılan DEXA yerine tomografi ile entegre edilmiş QCT programı ile kemik ölçümlerinde daha güvenilir sonuçlar elde edilmekte, USG ve BT ölçümleri alanında deneyimli uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Academic Hospital Radyoloji Bölümü, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. 

 

Minimum Doz Maksimum Görüntü

Academic Hospital Radyoloji Bölümü’nde temel prensibimiz “minimum doz maksimum görüntü” kalitesi olarak benimsenmiştir. Kurumumuz, tüm tıp dallarında olduğu gibi Radyoloji alanında da teknolojik gelişmeleri yakından takip etmektedir. Buna bağlı olarak çok büyük bir yatırımla 2021 Ekim ayında Emar (MR) cihazımız yenilenmiştir. 


 

AcademicHospital Radyoloji Bölümü’ndeki Görüntüleme Yöntemleri

Emar (MR):

Emar(MR) cihazımız, manyetik rezonans teknolojisinin ulaştığı en yeni özelliklere sahiptir. Sahip olduğu 1.5 Tesla sistemi; yüksek çözünürlüklü ve hızlı görüntüleme özelliğiyle, doktorlarımıza hızlı, kapsamlı ve eksiksiz tetkiklerde bulunma imkânı sağlamaktadır. Türkiye’de çok az sayıda bulunan ve ilk kurulumlarından biri hastanemizde yapılmış olan son teknoloji bir cihazdır. Hasta konforunu ön planda tutan bir anlayışla dizayn edilmiş olan yeni cihazımız, yapay zekâ donanımı sayesinde çekimlerin geleneksel yöntemlere göre daha kısa sürede ve daha yüksek görüntü kalitesinde oluşmasını sağlamaktadır. Manyetik rezonans görüntülemede hasta konforunu düşüren yüksek ses ve uzun tarama süreleri, cihazımızda bulunan yeni algoritmalarla minimuma indirilmiştir. Cihaz içi havalandırma sistemi, cihaz içinin diğer birçok Emar cihazına oranla daha geniş olması ve aydınlatma sistemi sayesinde klostrofobisi olan hastalarda ciddi avantaj sağlamaktadır. Emar içine projektörlerle yansıtılan ambiyans sistemi tüm hastaların konforunu arttırmaktadır.

BT:

16 dedektörlü tomografi cihazında tüm rutin çekimler, pulmoner, beyin, boyun, aort angioları yapılabilmektedir. Cihazımızın 3D özelliği sayesinde damarsal yapılar, kemik yapılar üç boyutlu olarak görüntülenebilmektedir. Tomografi eşliğinde, biyopsi işlemleri de uzman vetecrübeli doktorlarımız sayesinde yapılabilmektedir.

Ultrason (USG):

Radyoloji Bölümü’nde deneyimli Radyoloji uzmanlarımız tarafından, tüm USG tetkikleri yapılabilmektedir. USG sonuçları aynı gün içerisinde verilerek hastalarımızın hızlı sonuç alması sağlanmaktadır. Deneyimli Radyoloji uzmanlarımız tarafından, USG eşliğinde biyopsi işlemleri de (tiroit, meme, karaciğer ve diğerleri) kliniğimizde başarıyla uygulanmaktadır. Sonucun güvenirliliğini arttırmak için biyopsi işlemleri sırasında Patoloji doktorumuz da hazır bulunmaktadır.

MAMOGRAFİ:

Günümüzde 40 yaş üstü tüm kadınların yılda bir kez yaptırması gereken, meme kanseri taramasında şu an için en etkili yöntemdir. Hastanemizde bulunan dijital mamografi, kaliteli görüntüler sunarak meme yapısını detaylı bir şekilde göstermektedir.

RÖNTGEN:

Röntgen cihazımız dijital olup tüm çekimler yapılabilmektedir. Hastanemizde tüm omurların tek seferde görülebildiği; skolyoz, kifoz gibi hastalıkların teşhisini sağlayan skolyozgrafisi, dijital röntgenimiz sayesinde çekilebilmektedir. Sonuçlar bilgisayar ortamında hazırlanıp sunulmaktadır.

QCT:

Ulusal Osteoporoz Derneği'nin (NOF) seçmiş olduğu kemik ölçüm sistemleri içerisinde yer alan güvenilir veefektif üç kemik yoğunluğu ölçüm sisteminden biridir. Klasik kemik yoğunluk ölçümlerine göre daha kısa sürelidir. Dijital tomografi ile sayısal değerler üzerinden kemik yoğunluğu ölçümünü sağlayan bir tıbbi yazılım programıdır. Tomografide çekimler düşük dozlu protokoller üzerinden yapılmaktadır.

PORTABLE RÖNTGEN:

Hastanemizde yatan hastaların ve/veya acildeki röntgen hastalarımızın Radyoloji Bölümü’ne gelemeyecek gibi olanları için kullandığımız seyyar röntgen cihazımızdır. Radyoloji Bölümümüze gelen her hastamız bizim için çok değerlidir. Amacımız, güvenilir ve hızlı şekilde maksimum görüntü kalitesi elde ederek, hastalarımızı memnun bir şekilde uğurlamaktır. Görüntüleme ve tanı hizmetlerinde uluslararası standartta en kaliteli, verimli, güvenilir sonuçlar elde ederek, hastalarımızın sağlığını korumalarına yardımcı olmayı hedeflemekteyiz.

 

Academic Hospital Radyoloji Bölümü’nde Hizmet Verilen Alanlar:

  • Son teknoloji ürünü cihazlarla hızlı ve doğru tanı
  • Web tabanlı PACS sistemi
  • Güvenli elektronik yedekleme sistemi ve arşivleme sistemi
  • Konusunda deneyimli profesörler tarafından raporlama
  • Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG)
  • Ultrason
  • Doppler
  • Mamografi
  • Dijital Röntgen
  • Kemik Dansitometresi
  • Girişimsel Radyoloji
  • Biyopsiler

Teşekkürler!

Talebiniz alınmıştır.
En kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Tamam

Hata!

Bir hata oluştu.
Lütfen bilgilerinizi kontrol edip formu göndermeyi tekrar deneyin.

Tamam